הרעלת שוקולד בכלבים

הרעלת מתילקסנטין (Methylxanthine) גורמת לעליה ברמת הסידן התוך תאי, שחרור של אדרנלין ונוראדרנלין ולעליה ברמת החומרים המונעים קשירת קטכולאמינים ובכך מביאים לכיווץ מוגבר של השרירים בגוף, עליה בקצב הלב, כיווץ כלי הדם הכליליים של הלב, עליה בלחץ הדם, עליה בפעילות מערכת העצבים המרכזית וייצור שתן מוגבר. שוקולד (חלב, מריר, לאפיה), קפאין, תה, קוקה-קולה ומוצריהם מכילים נגזרת של מתילקסנטין הנקראת תיאוברומין (2,7,dimethylxantin), רעילותם של מזונות אלו לבעלי חיים נמדדת על פי ריכוז התיאוברומין במזון והכמות שנאכלה ע"י בעל החיים.
סימנים קליניים
בעלי חיים הסובלים מהרעלת תיאוברומין יראו את הסימנים הבאים בהתאם לכמות שנאכלה ולפרק הזמן שעבר מאז האכילה: קצב לב מוגבר, קצב נשימה מוגבר, נשימה מאולצת ומאומצת, הקאות, שילשולים, כאבי בטן, חוסר שקט, שתיה מרובה, השתנה מרובה, היפראקטיביות, הליכה לא יציבה, חום, במקרים חריפים יותר יתכנו גם התכווצויות שרירים קשות, התקפי עוויתות, אבדן הכרה ומוות פתאומי.
סימנים קליניים עשויים להופיע לאחר אכילה של 1.3 מ"ג לכל ק"ג גוף של שוקולד מריר לאפיה
טיפול
מיד עם הוודע על אכילת מזון המכיל תיאוברומין יש להגיע למרפאה וטרינרית על מנת לקבל טיפול מתאים, הטיפול המבוצע המרפאה יכלול:
הקאה - גרימת הקאה עד ארבע שעות לאחר האכילה
שטיפת קיבה משיירי המזון
פחם פעיל - ספיגת שארית התיאוברומין שבקיבה
מתן נוזלים תוך ורידי
שליטה בפרכוסים ועוויתות
קטטר שתן - למניעת ספיגה חוזרת של תיאוברומין למחזור הדם
ניטור ושליטה בקצב הלב
מתן סותרי חומצה ע"מ להקל על מערכת העיכול
Fudge Brownies Melted Chocolate
סיכום
יש למנוע מבעלי חיים מגע עם מזונות המכילים מתילקסנטינים מחשש להרעלה
במידה וחיית המחמד שלכם אכלה מזון שכזה יש לפנות מייד למרפאה וטרינרית על מנת לקבל טיפול מהר ככל האפשר
טיפול נאות יעיל ומהיר יכול להציל את בעל החיים ממוות
שימו לב, אין בכוונת המאמר או כותבו להחליף חוות דעת מקצועית של וטרינר זה או אחר, במידה ולא הבנתם בדיוק את הכתוב במאמר פנו לייעוץ (לרופא הוטרינר המטפל או אלינו).
Chocolate Truffles Chocolate Chip Cookies
© כל הזכויות שמורות - "הוטרינר שלי" - דר' שלי עינב.
אין לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגרי מידע, לשדר או לקלוט בכל דרך או בכל אמצעי אלקטרוני, אופטי או מכני או אחר כל חלק שהוא מהחומר שבמאמר זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול במאמר זה אסור בהחלט אלא ברשות מפורשת בכתב מדר' שלי עינב.


































תגובות